Voorstellen

Hallo, wij zijn Lex en Anita de Rooij, we hebben drie kinders die allemaal al zijn uitgevlogen en hun eigen nestje hebben gebouwd en voor nageslacht hebben gezorgd.
Intussen zijn we trotse opa & oma van 6 kleinkinders. We wonen in een klein dorpje IJzendoorn geheten.
Wij houden en fokken sinds bijna 29 jaar de chinese shar-pei, één van de rassen waar we helemaal maf van zijn.

Hoe kom je nou van een rare chinees naar een engelse Bassethound zal je je misschien afvragen…
Hier een beknopte versie van het verhaal:

Nadat Lex en ik gingen samenwonen, hadden we al snel vier honden.

van links naar rechts: boxerreu Paco, boxerteef Zohar, franse basset Charlie en op de voorgrond de kleine York dame Lady.

van links naar rechts: boxerreu Paco, boxerteef Zohar, franse basset Charlie en op de voorgrond de kleine York dame Lady.

Het begon met een mini Yorkshire terrier, hartstikke leuk, overal ging ze mee naartoe, sliep in bed en was onze troetel, echter ze werd nooit zindelijk.
Wij weten dat aan het feit dat we te weinig tijd hadden gehad voor haar opvoeding. Toen we dus een hond erbij wilden, besloten een herplaatsinghond een nieuw leven te geven omdat we te weinig tijd hadden een pupje op te voeden met onzer beiden banen.

Omdat ik thuis een Boxer had gehad, moest het dus een Boxer worden, en zo vonden via de club een fokker die wegens een scheiding een reutje van net 1,5 jaar oud terug had gekregen om een nieuw huis voor te vinden. Dat werden wij dus, om Paco gezelschap te houden kwam daar niet zo lang erna Zohar bij een witte gesteriliseerde boxerteef, Maar steeds bleef er iets missen, ik vond de Bassets altijd al een geweldig ras, maar zo’n bassethound, tjee dat was toch eigenlijk wel een hele grote hond en aangezien onze bank al aardig vol lag met ons drietal, besloten we een kleinere versie aan te schaffen, de Basset Artesien Normand oftewel Franse Basset.

Via de club kwamen we terecht bij de familie Horsten en werden op de wachtlijst geplaatst. Op 30 oktober belde Nicole Horsten ons om te vertellen dat de bassetjes waren geboren op 29 oktober, op mijn verjaardag nota bene !

Nestfoto van onze Charlie

Nestfoto van onze Charlie

En zo kwamen we aan onze Charlie du Coup de Fouet …. Affijn, jaren later zijn we dus bij de Shar-Pei terecht gekomen, en nog later toen ik met werken was gestopt om bij mijn kind te zijn, kwam dus het idee nu ik hele dagen thuis was het misschien leuk zou zijn eens een nestje te fokken. En zo geschiedde dat we in 1995, nadat we pas verhuisd waren (voor onze honden) van Zeist naar een huis met meer grond in IJzendoorn, in 1995 ons eerste nestje Shar-Pei’s werd geboren. We zijn helemaal verslingerd aan de Peitjes maar toch bleef het verlangen naar zo’n grote flapoor altijd aanwezig en zo kwam op 9 januari 2004 onze Lizzy (vd Ballasthoeve) ons leven binnen. En daar hebben we geen spijt van !!

Zo langzamerhand zijn de honden onze manier van leven geworden, een uit de hand gelopen verslaving …..